Zilver voor de scholieren, brons voor de masters op het BK aflossingen in Moeskroen.

252 podium 4x800m schol (Custom).jpg

Op het BK aflossingen was AZW vertegenwoordigd met 8 ploegen; met 2 medailles en een vijfde plaats mag het resultaat best gezien worden.
De scholieren jongens (Sam Dekocker, Michiel Vanhuysse, Jolan Desimpelaere en Tijs Messiaen ) waren favoriet voor een podiumplaats en haalden hun slag thuis : na het onklopbare AA Gent behaalden ze een mooie 2e plaats na een prachtige collectieve prestatie, en bovendien in een meer dan behoorlijke chrono van 8:09.32 ( meer dan 14 seconden vlugger dan op het PK, en meer dan een seconde sneller dan hun opgetelde PR’s ).
Ook ons masters herenteam (Marc Desmet, Jan Le Roy, Frederik Deschamps en Niko Gevaert) van de 4x100m viel in de prijzen : de wissels waren niet allemaal even vlekkeloos, maar slotloper Niko sleepte na een spannende slotfase alsnog brons uit de brand.
Wel prima wissels bij onze cadetten jongens op die zelfde afstand : ze plaatsten zich voor de finale , waarin de knap 5e werden. In de reeksen verbeterden ze het clubrecord met meer dan 3 tienden tot 47”42.
Alle resultaten kan je hier nalezen.