Veel ereplaatsen, 2 podia voor de jeugd op BK cross in Wachtebeke.

102 podium pupillen met tom de jonckheere.jpg

In het zonnige Wachtebeke behaalden we een pak ereplaatsen, maar enkel in het voorprogramma werd het podium gehaald.
Bij de jeugd werd veel verwacht van onze laatstejaarspupillen. Zij hadden al heel wat overwinningen op hun palmares, het was enkel afwachten hoe ze zouden presteren als de concurrentie op zijn sterkst is. Maaike Vander Cruyssen nam vanaf de eerste ronde het voortouw, en al gauw werd duidelijk dat zij voor de eerste plaats zou moeten duelleren met een atlete van CABW, die ze de week voordien al achter zich gelaten had in Dour. De omstandigheden (zonnig weertje in plaats van winterse buien) waren echter volledig verschillend, en nu trok Maaike aan het kortste eind. Toch een prima prestatie van Maaike, en een prachtige afronding van haar schitterend crossseizoen. Ook bij de pupillen jongens hadden we een favoriet in onze rangen : Tom De Jonckheere was dit seizoen nog maar één maal geklopt, en was vastbesloten dat zo te houden. De wedstrijd draaide uit op een superspannende tweestrijd tussen Tom en Sverre Van Britsom, de enige atleet die hem dit jaar kon verslaan. Tom liep een heel verstandige wedstrijd, volgde geduldig in het spoor van zijn concurrent en sprintte hem in de laatste rechte lijn onweerstaanbaar voorbij.
Bij de eerstejaarscadetten had Robin Demeestere lange tijd uitzicht op een podiumplaats, maar in de slotfase moest hij helaas nog 3 atleten laten voorgaan : zijn mooie 4e plaats is een podium waard, want na een moeilijke start (waarin hij door zijn kleine gestalte niet in het voordeel is) moest hij lange tijd achtervolgen om aansluiting te vinden bij de kopgroep. Bij de laatstejaarscadetten had Juul Vanhoutteghem het zelfde probleem, maar hij vocht terug en versierde zo nog een mooie top-20 plaats (14e). Die was ook weggelegd voor scholiere Sien Mahieu , die na een langdurige blessure stilaan terug naar haar oude niveau terug groeit. Bij de scholieren jongens was AZW goed vertegenwoordigd in de breedte, zo goed zelfs dat ze de ploegenrangschikking wonnen. Michiel Vanhuysse (7e), Jolan Desimpelaere (15e), Kevin Demeestere (22e) en Jasper Roobroeck (37e) haalden het met één puntje voorsprong op DCLA. Junior Henok Vermeire voelde zich niet echt in topvorm en startte zonder hoge amibities op dit BK. Toch ging hij vrij lang mee met de beteren, en op het einde had hij zelfs nog een indrukwekkende sprint in huis om in extremis 11e te worden.
In de korte cross voor dames kende Katrien De Vos een catastrofale start, maar liep na een verdienstelijke achtervolgingswedstrijd nog naar een mooie 18e plaats.