Reanimeren en defibrilleren : AZW-vrijwilligers volgden opleiding

gv1_hartveilig_110216.jpg

Ook bij AZW bestaat het risico dat n.a.v. trainingen of wedstrijden atleten of toeschouwers problemen krijgen waarbij reanimatie/defibrillatie levensreddend kan zijn. Zowel in Waregem als in Zwevegem is door de gemeente een AED-toestel (Autonome Externe Defibrillator) dicht bij de atletiekpiste opgehangen. Het is dus zaak dat een aantal mensen weten hoe dit levensreddend toestel kan gebruikt worden in het kader van een reanimatie. Daarom volgden verleden jaar en ook dit jaar ruim 20 AZW-leden (trainers/bestuur/vrijwilligers) in Zwevegem een opleiding reanimeren/defibrilleren via het Rode Kruis Zwevegem, een actie i.s.m. de VAL en de Welzijnsdienst van de gemeente. Bedankt Rode Kruis en Gemeente Zwevegem.
De brevetten van de laatste sessie werden uitgereikt in het gemeentehuis te Zwevegem. Aan alle deelnemers : bedankt en proficiat.
De instructies reanimeren/defibrilleren worden binnenkort als geheugensteun ook opgenomen op de AZW-website/opgehangen in de dienstlokalen naast de atletiekpiste.