Pupillen en miniemen meisjes plaatsen zich alweer voor de finale van de Beker van Vlaanderen !

uitslagbvvlpupmin2016.png

Onze meisjes hebben het alweer voor mekaar : we zijn de tel een beetje kwijt, maar het moet ongeveer de 15e maal zijn dat ze de finale halen van de Beker van Vlaanderen.
Ze finishten in Roeselare op 5.5 punten van ASVO, maar telden 30 punten voorsprong op de 3e, en dat ondanks de afwezigheid van enkele belangrijke atleten wegens blessure en communiefeesten. Met een voltallige ploeg hadden ze ook deze schiftingswedstrijd probleemloos gewonnen.
Met een puntentotaal van 192 punten doen ze overigens beter dan vorig jaar, toen ze de schiftingsreeks wonnen. Een zeer mooie collectieve prestatie, want het ‘slechtste’ resultaat dat behaald werd was een 5e plaats (we scoorden dus op elk nummer minstens 8 punten, dat is echt wel uitzonderlijk in een interclubwedstrijd).
Er vielen niet minder dan 6 overwinningen te noteren : 4 bij de pupillen en 2 bij de miniemen.
Bij de pupillen won Paulien Naessens het verspringen met een sprong van 3m86, Yana Goosen de 60m in een mooi PR (8”67) en Maaike Vander Cruyssen de 1000m in 3’26”52 (ook al een PR). Daarnaast won ons pupillenkwartet , bestaande uit deze 3 meisjes en Laura Gevaert , ook de aflossingen in een heel mooie 34”75 (bijna 2 seconden voorsprong op de tweede). In ideale omstandigheden moet een tijd onder de 34” er in zitten.
Bij de miniemen kostte de afwezigheid van sprintster Elisa Desmet ons 2 zekere eerste plaatsen , vandaar dat we hier ‘slechts’ 2 overwinningen telden : Margot Gotelaere won het speerwerpen met een worp van 25m87 (PR) en Emma D’Haene kende weinig problemen met de tegenstand op de 1000m (3’17”80).
De volledige uitslag kan je hier nalezen.
Zoals altijd is er ook een uitgebreide fotoreportage.
Als we in de finale over een voltallig team kunnen beschikken zullen we net als vorig jaar zeker opnieuw meedoen voor de prijzen : noteer alvast de datum (10 september) en zorg dat je er bij bent.