Brons voor Liesl Luyssen op het BK meerkamp !

006 liesl luyssen 60mH.jpg

Cadet Liesl Luyssen is afgelopen weekend in Gent 3e geworden op het BK meerkamp.
Ze begon uitstekend met een mooi PR op de 60m horden (9”29, en dat ondanks een eerder matige start), en een zeer degelijke prestatie in het hoogspringen (1m48, PR). Na het kogelstoten (7m79) , ongetwijfeld haar zwakste nummer, zakte ze in de stand van plaats 2 naar 8, maar de puntenkloof met het podium bleef binnen de perken, dus alles was nog mogelijk.
Het verspringen begon slecht met een heel nipte nulsprong (de sprong zelf was prima). Ze lukte slechts één geldige sprong op 3 pogingen (4m93), maar dat was wel voldoende om in de tussenstand terug wat op te schuiven : voor aanvang van de afsluitende 800m was het podium nog best haalbaar.
Die 800m was zoals gebruikelijk een uitputtingsslag, ze ging tot het uiterste en liet 2’31”88 noteren, een 2 tal seconden boven haar outdoor PR. Daarna was het in spanning wachten tot de totaaluitslag met de puntentelling op het scorebord zou verschijnen. Groot was de ontgoocheling toen Liesl daar als 4e werd gerangschikt, met een gelijk aantal punten als de 3e . Gelukkig bleek het een vergissing , en kreeg ze uiteindelijk de 3e plaats waar ze recht op had. Bij gelijke punten geven de individuele overwinningen immers de doorslag : Liesl had de 60m horden gewonnen, en haar concurrente voor de 3e plaats had geen enkele overwinning behaald.