BK cadetten en scholieren : zilver voor Elisa Desmet, brons voor Emma D’Haene.

BKCS0505 elisa desmet podium 400m (Custom).jpg

Op het BK voor cadetten en scholieren in Moeskroen behaalde onze club 2 medailles. Opmerkelijk is dat deze allebei op naam van eerstejaarscadetten kwamen.
Elisa Desmet (foto) had in de reeksen van de 400m al de 2e tijd laten noteren (59”76) en deed in de finale nog wat beter (59”07), wat ruim volstond voor het zilver. Enkel Elisa en de winnares Liefde Schoemaker gingen onder de minuut.
Emma D’Haene was niet meteen een podiumkandidaat op de 1500m (ze was pas 5e op het Vlaams kampioenschap), maar in een tactische finalereeks pakte ze het heel clever aan. Na een sterke laatste ronde verzekerde ze zich van het brons in 4’54”58.
Cadet Tiemen Lemey lag lange tijd op koers voor een medaille in het polsstokspringen, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vierde plaats. Maar met een mooi pr van 3m75 (een verbetering met 12 cm) had hij zich niets te verwijten.
Michiel Vanhuysse had met stevige concurrentie af te rekenen op de 3000m, en miste een beetje frisheid door een opeenvolging van wedstrijden. Hij finishte toch nog op een mooie 5e plaats in 9’11”04, een zucht boven zijn PR.
Cadet Liesl Luyssen wist zich te plaatsen voor de finale van de 300mH, waarin de beslag legde op de 6e plaats (47”68).