AZW-site in een nieuw kleedje !

Oude AZW-site

De AZW-site was al een tijdje aan vernieuwing toe. De oude website dateert nog van 2001 en was het resultaat van twee vrijwilligers, Gene Vangampelaere en Jonathan Vancoillie, die voor onze club een eigen website ontwierpen. Sindsdien is de website op een aantal uitzonderingen na (activiteitenkalender, ...) redelijk onveranderd gebleven...

De oude website begon de laatste tijd echter wat van zijn pluimen te verliezen. Het design was wat verouderd en oogde niet zo fris meer en bovendien was het redelijk omslachtig om bepaalde eenvoudige elementen te wijzigen of toe te voegen, aangezien dit telkens quasi volledig manueel diende te gebeuren.

De nieuwe website is ontworpen met behulp van Drupal, een Content Management Systeem waarmee op een modulaire manier heel snel en efficiënt informatiegedreven websites gebouwd kan worden. De nieuwe website is volledig databankgedreven. Bovendien zijn de inhoud, lay-out en interne opbouw tot op zekere hoogte losgekoppeld van elkaar, waardoor het nu ook makkelijker wordt om een bepaald onderdeel van de website aan te passen.

De nieuwe website bevat ook al een aantal extra functionaliteiten, die in de toekomst nog verder uitgebouwd zullen worden. Hieronder een overzichtje van enkele nieuwigheden aan deze nieuwe website.

Aantrekkelijkere voorpagina
Bij de vernieuwde voorpagina ligt de focus veel meer als vroeger op de laatste nieuwtjes en aankondigingen. Je krijgt meteen een overzichtje van de meest recente nieuwtjes. Wil je het volledige berichtje verder lezen, dan volstaat een eenvoudige klik op de bijhorende link. Geen saaie opeenvolging van grijze titeltjes meer dus. Ook de AZW-fotootjes rechts zijn nu nog meer geïntegreerd in de website. De menustructuur zal later nog aangepast worden.
Meer interactiviteit
Indien je je op deze website registreert, kan je voortaan ook reageren op nieuwsberichtjes en aankondigingen. Daarnaast is er ook weer een forum voor het discussiëren rond bepaalde thema's. Concrete vragen en opmerkingen stel je best nog altijd via email.
Vereenvoudigd beheer van de inhoud
Als gewone gebruiker zal je hier niet rechtstreeks veel van merken, maar een van de belangrijkste voordelen van deze nieuwe website is dat het beheren van de informatie op deze website nu een stuk overzichtelijker, eenvoudiger en sneller geworden is.
Meer overzichtelijke (activiteiten)kalender
Alle activiteiten zijn voortaan veel overzichtelijker in een echte kalender te raadplegen. Een kort lijstje met de eerstvolgende activiteiten op de voorpagina zal wellicht later nog toegevoegd worden.
Nieuwsbrieven
Er zullen meerdere nieuwsbrieven zijn waarop elke geregistreerde persoon zich op elk moment kan in- of uitschrijven. Er zal algemene nieuwsbrief zijn met algemene informatie (vergelijkbaar met een online versie van het clubboekje), een nieuwsbrief die belangrijke data ivm inschrijvingen voor wedstrijden e.d. aankondigt, enz.

In de toekomst zal deze website verder uitgebreid worden met extra faciliteiten. Zo zal er een mogelijkheid voorzien worden waarbij je je via de website kunt inschrijven voor een bepaalde activiteit (clubfeest, sinterklaasfeest, kampioenschap, ...). Daarnaast zal er in de toekomst ook een mogelijkheid voorzien worden om interessante weetjes of wedstrijdprestaties door te sturen via de website, die dan bv. afzonderlijk of in een weekoverzicht als nieuwsbericht op de website geplaatst zullen worden, elke atleet zal een eigen persoonlijke webpagina kunnen aanmaken met informatie over zichzelf (die enkel voor andere AZW-leden te zien zal zijn), enz...

Wil je meestappen in de nieuwe AZW-website, aarzel niet om een account aan te maken. Alvast heel veel plezier op de nieuwe AZW-website! Ideeën en suggesties zijn uiteraard welkom, ofwel door te reageren op dit berichtje, ofwel door een emailtje te sturen naar frederik@atletiekfotos.be!

Reacties

nieuwe site

Prima werk van Frederik : overzichtelijk, helder, en toch niet saai. Ook een hele verbetering voor de medewerkers om de site up to date te houden. Zo kunnen we nog vlugger en beter de actualiteit volgen en bijwerken.

Nieuwe site

Toch even verwittigen: de link vanaf de VAL-site werkt niet (meer).

Link

Ja dat klopt. Ik heb hiervoor inmiddels een email gestuurd naar Michel Jordens.