AZW miniemen zijn de snelste !

2987 AZW miniemen jongens en meisjes de beste op de 4x200m.jpg

Op de jaarlijkse aflossingen in de Gentse topsporthal hebben onze jeugdploegen alweer sterk gepresteerd. Zowel de miniemen meisjes als jongens gingen met de overwinning lopen.
De meisjesploeg met Sara Cottyn (die de zieke Chloë Beaucarne heel goed verving), Fyllis Dheedene, Takoba Oulare en Michèle Verdonck behaalde de overwinning in 1:56.27, ruim een seconde beter dan het sterke clubrecord dat al sinds 2003 op de tabellen stond. Deze ploeg zal nog tal van records doen sneuvelen, zo veel is zeker !
De jongens wisten dus wat hen te doen stond : om minstens even goed te doen moesten zij ook winnen en het clubrecord pakken. Geen probleem voor Olivier en Julien Sercu, Ruben De Kocker en Pieter Christiaens, zij klokten af na 1:53.10, bijna een seconde onder het sterke clubrecord en meer dan 3 seconden voorsprong op de 2e. Ook de 2e miniemenploeg (met 3 eerstejaars) deed het voortreffelijk met een 5e plaats (op 24 ploegen).
Bij de pupillen zijn er dit seizoen uitzonderlijk weinig 2e jaars atleetjes, waardoor het podium er niet in zat. Onze jongensploeg (met 4 eerstejaars) strandde op de 4e plaats en zal volgend jaar zeker meedoen voor de overwinning. Ook onze benjaminsploegen waren nog te jong om mee te doen voor de prijzen.
Bravo voor de AZW jeugdwerking die zo veel atleetjes op de been bracht, en voor onze trainers die ze klaarstoomden om deze aflossingen tot een goed einde te brengen.