AZW-erevoorzitter Roger Deweer overleden.

roger d.jpg

Op 25 december is Roger op 85-jarige leeftijd te Waregem overleden. Zijn ganse leven stond voor een zeer groot stuk in het teken van de atletieksport. In de jaren ’50 was hij als actief atleet aangesloten bij WAC en in België een absolute topper, dit zowel in het veldlopen als op de piste. Op de 3000m steeple werd hij bij de senioren meermaals Belgisch Kampioen en verbrak maar liefst 4 keer het Belgisch record.
Na zijn atletencarrière heeft Roger zich gedurende 50 jaar ingezet voor de atletieksport. Via diverse bestuurlijke en organisatorische functies heeft hij de atletieksport in het zuiden van West-Vlaanderen duidelijk mee bepaald. Een inzet die beloond werd met tal van onderscheidingen. Hij was o.a. jarenlang voorzitter van WAC Waregem en na de fusie met Sobeka Zwevegem van het huidige AZW. Als waardering voor zijn uitzonderlijke bijdrage in de groei en bloei van AZW werd Roger in 2003 tot erevoorzitter van onze club benoemd.
Op Kerstdag is Roger van ons heengegaan. Het afscheid met asverstrooiing zal in alle intimiteit plaatsvinden op de begraafplaats te Waregem. (zie rouwbericht).
Het bestuur en de atleten van AZW bieden dan ook via deze weg aan zijn echtgenote, kinderen en familie hun innige deelneming aan.
Roger, bedankt voor alles !