AZW cadetten en scholieren jongens behalen 6e plaats in 2e landelijke.

025 jens lambrecht kogel.jpg

Bij onze cadetten en scholieren jongens hebben we in normale omstandigheden een ploeg die de top-3 waard is, maar door blessures en ziekte moest het team in laatste instantie nogal vertimmerd worden : een 6e plaats is in deze omstandigheden een mooi resultaat.
Individuele overwinningen zaten er niet in, maar onze ploeg scoorde uitstekend in de breedte.
Cadet Timo Nuyttens was er het dichtste bij, maar na een heel spannende zij-aan-zij op de 400m moest hij met een luttele 3 honderdsten het onderspit delven ( 56”03 PR).
Het was verrassend genoeg een werper die voor de grootste individuele puntenoogst zorgde, dat moet voor onze club wel heel lang geleden zijn. Jens Lambrecht werd zowel met de kogel (10m81) als met de discus (30m96) knap 2e, en stelde in beide nummers zijn PR aanzienlijk scherper.
Sprinter Lucas Seyns had af te rekenen met heel sterke tegenstand op de 100 en 200m, maar haalde toch nog 18 punten binnen, met op de 200m een mooi PR er bovenop (23”34, ondanks een tegenwind van -1.9m/s).
Een speciale vermelding gaat naar onze invallers Emiel de Clercq en Kevin Demeestere , die pas heel laat opgeroepen werden maar onmiddellijk bereid waren om de ploeg te depanneren. Kevin scoorde als ‘depanneur’ op de 1500m niet minder dan 9 punten en liep zelfs een PR (4’30”45), het geeft aan dat er heel wat halve fond talent zit bij onze scholieren.