6 provinciale kampioenen in Poperinge (PK cross).

066 podium pupillen m (Medium).jpg

Op het provinciaal kampioenschap veldlopen in Poperinge behaalde AZW niet minder dan 6 provinciale titels. Onze club eindigde ook eerste in 2 clubklassementen (benjamins jongens en scholieren heren).
4 van de 6 titels waren voor de jeugd : benjamins Seppe Vanoverbeke (eerstejaars) en Floris Samain (tweedejaars) maakten hun favorietenstatus waar en wonnen overtuigend. Bij de laatstejaarspupillen meisjes maakten Maaike Vander Cruyssen en Amélie Desmet er een boeiend duel van waarbij Maaike zich in de slotfase de sterkste toonde. Bij de jongens was Tom De Jonckheere torenhoog favoriet, en hij loste de verwachtingen helemaal in : hij nam van bij het begin resoluut de leiding en stond die niet meer af. Alleen op het eind werd het toch nog even spannend... Door een onduidelijke bocht op 500m van het einde werd Tom de verkeerde richting ingestuurd en verloor zo zijn voorsprong van 10-20m. Maar in de laatste 200m ging Tom toch weer op en over zijn AVR-concurrent.
Even overtuigend was de prestatie van Robin Demeestere bij de eerstejaarscadetten : hij kon lang meegaan met een groepje laatstejaars en finishte met een comfortabele voorsprong.
Ook onze zesde kampioen, master Ann Parmentier had aan de finish een zeer ruime marge (ruim een minuut) op de 2e.
De scholieren jongen presteerden zeer goed in de breedte, maar de titel ontglipte Michiel Vanhuysse (eerstejaars) en Jolan Desimpelaere (tweedejaars) in een bijzonder spannende slotfase : beide moesten vrede nemen met het zilver na één van de mooiste races van de dag. Kevin Demeestere mocht als 3e mee met Michiel op het podium. Junior Henok Vermeire, naar eigen zeggen niet in topvorm, legde beslag op de 3e plaats.
Daarnaast waren er nog tal van ereplaatsen voor onze atleten : een volledig overzicht van alle AZW resultaten kan je hier bekijken.