4 provinciale titels op het PK veldlopen in Diksmuide.

354 podium eerstejaarscadetten met emma dhaene en chiara wastyn.jpg

Op de provinciale crosskampioenschappen behaalden onze atleten 4 gouden medailles; daarnaast waren er nog 7 tweede en 4 derde plaatsen.
De omloop (waarvan het grondplan vermoedelijk gebaseerd was op het Labyrint van Knossos) lag er redelijk goed beloopbaar bij, met hier en daar een stevige helling en een paar modderstroken.
Seppe Vanoverbeke verlengde zijn titel bij de tweedejaarsbenjamins; hij had de wedstrijd goed onder controle en maakte het gemakkelijk af in de laatste rechte lijn.
Ook onze 2 andere topfavorieten bij de jeugd slaagde er in om hun provinciale titel met succes te verdedigen. Eerstejaarsminiem Maaike Vander Cruyssen legde zoals gebruikelijk van bij de start een zeer hoog tempo op, en finishte solo zonder noemenswaardige concurrentie (15 seconden voorsprong). Amélie Desmet kon het langst in het spoor van Maaike blijven, maar viel op het einde terug naar de 3e plaats. Bij de eerstejaars jongens was Tom De Jonckheere de te kloppen man. Ook hij nam van bij de start resoluut de leiding, maar hij moest tot in de laatste rechte lijn knokken om zijn verbazend sterke clubmakker Emiel Vandenbulcke van het goud te houden. Een heel sterke prestatie van dit duo, zeker als je bedenkt dat Tom de zelfde tijd liep als de winnaar bij de laatstejaarsminiemen. Ook Maaike bleek aan de finish maar één luttele seconde trager dan de laatstejaars winnares.
De vierde gouden plak ging naar eerstejaarscadet Emma D’Haene , die in haar wedstrijd ook alle laatstejaarscadetten achter zich liet. Daarachter knokte Chiara Wastyn vanuit de achtergrond knap terug naar een mooie derde plaats : haar eerste maar zeker niet haar laatste podiumplaats in haar carrière, en meteen eentje die kan tellen.
2 provinciale kampioenen van 2016 botsten dit jaar op een duidelijk sterkere tegenstander en moesten dit jaar vrede nemen met de 2e plaats : eerstejaarspupil Floris Samain en tweedejaarscadet Robin Demeestere .
Ook zilver was er weggelegd voor laatstejaarsscholier Michiel Vanhuysse , die net als vorig jaar zijn meerdere moest erkennen in thuisloper Simon Blanckaert. Met Kevin Demeestere als derde was het 2e jaarsscholierenpodium een exacte kopie van het eerstejaarspodium van 2016. Bij de eerstejaarsscholieren behaalde Juul Vanhoutteghem een heel knappe 2e plaats.
Eerstejaarsjunior Jolan Desimpelaere was voorzichtiger gestart dan de concurrentie maar schoof geleidelijk op en finishte uiteindelijk heel knap als 2e.
Geen overweldigende belangstelling voor de korte cross bij de dames (voor het eerst op het programma in onze provincie), maar dat maakte de rekening niet van Katrien De Vos , die dank zij een sterke 2e wedstrijdhelft nog beslag kon leggen op het zilver.
Bij de masters dames zagen we een mooi duel voor het brons tussen Maaike Ryngaert en Ann Parmentier . In tegenstelling tot de cross in Ieper was het nu Maaike die aan het langste eind trok en dus met het brons naar huis mocht.
De volledige uitslag van het PK kan je hier terugvinden, er is uiteraard ook een uitgebreide fotoreportage.
Op WTV was er een mooie reportage te zien van het PK : http://www.wtv.be/sport/rodriguez-wint-provinciaal-kampioenschap-veldlop... . Onze AZW tent komt uitgebreid in beeld en er is ook een interview met trainer Marc Desmet.