4 medailles op het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren.

118 liesl luyssen finale 60mH (Medium)_0.jpg

Op het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren hebben onze atleten in totaal 4 medailles behaald.
Een opvallende rol was weggelegd voor eerstejaarcadette Elisa Desmet , die 2 maal het podium haalde. Nadat ze in de reeksen van de 60m haar PR al had scherper gesteld tot 8”23 deed ze in de finale nog beter : ze finishte in 8”16, meteen goed voor een bronzen plak. De 200m was een bijzonder spannende race, waarin ze dank zij een sterke laatste rechte lijn naar de 3e plaats snelde (26”48).
Liesl Luyssen (eveneens cadet) begon als podium kandidaat aan het verspringen, maar slaagde er niet om haar recordsprong van het PK (5m08) over te doen; ze eindigde als 5e (4m89). Tijd om te treuren was er niet, want ze moest onmiddellijk aan de slag in de finale van de 60m horden. Hierin herpakte ze zich wonderbaarlijk met een 2e plaats in een heel mooi PR (9”32); een prima resultaat als je bedenkt dat ze pas met de 6e tijd op de inschrijvingslijsten stond.
Scholier Michiel Vanhuysse had zijn lessen getrokken uit het PK , en bleef in de 800m geduldig in het spoor van zijn rechtstreekse concurrent voor het zilver, om hem dan in de laatste ronde achter te laten. Met zijn 1’59”58 is hij de eerste AZW scholier die de 800m indoor onder de 2 minuten afwerkt en verwees hij het amper één jaar oude clubrecord van Jolan Desimpelaere naar de archieven.
Onze 2 polsstokspringers, cadet Tiemen Lemey en scholier Timo Nuyttens , strandden allebei in het zicht van het podium. Tiemen was er wel heel dicht bij, hij had helaas één poging te veel nodig om 3m30 (PR) te overschrijden. Timo overschreed 3m60, maar 3m80 is voorlopig iets te hoog gegrepen.
De volledige uitslag kan je hier bekijken. De fotoreportage vind je hier