3 maal zilver en 1 maal brons op het Nationaal Criterium voor de jeugd in Nijvel.

NYVL0296 podium 60m pupillen met daichi scherpereel (Custom).jpg

Op het Nationaal criterium in Nijvel veroverden onze jeugdatleten niet minder dan 4 medailles.
Het aflossingsteam van de pupillen jongens ( Nolan Saey, Victor Popelier, Leon Ghesquière en Daichi Scherpereel ) was met gezonde ambitie naar Nijvel getrokken : ze wilden niet alleen winnen , maar ook nog het meetingrecord verbeteren dat op 33”27 stond. In dat laatste slaagden ze met brio ( 32”81, dat is gemiddeld 8”20 per 60m), maar helaas was de tegenstand dit jaar van een uitzonderlijk niveau en volstond deze toptijd niet voor de overwinning; zelfs de 2e plaats was te hoog gegrepen. Nu ja, brons en een heel sterk clubrecord, het blijft een prima prestatie.
Voor slotloper Daichi Scherpereel zou het niet bij die ene medaille blijven. Hij plaatste zich met gemak voor de finale van de 60m, waarin hij heel knap 2e werd in 8”37, alweer een verbetering van zijn clubrecord. Tussendoor pakte hij ook nog het zilver in het verspringen met jawel, een clubrecord : zijn 4m67 was amper 3 cm te weinig voor het goud, maar dat kon de pret niet drukken : als je met 3 medailles en 3 clubrecords uit Nijvel terugkeert mag je best tevreden zijn.
Miniem Maaike Vander Cruyssen had door een vervelende teenblessure wat trainingsachterstand opgelopen, maar liet zich op de 1000m niet kennen en nam de wedstrijd van bij de start in handen. Ze moest echter in de laatste rechte lijn haar eeuwige rivale Marie Deschamps laten voorgaan, maar kon zich troosten met de gedachte dat haar beste jaarprestatie op de 1000m (2'58"95) stand hield.
Verder waren er nog top-10 plaatsen voor verspringsters (miniemen) Paulien Naessens en Ophelia Van Marcke : Paulien werd 5e met 4m76 (1 cm onder haar PR) en Ophelia 9e met 4m69 (PR).
Benjamin Nina Van Eeckhout-Ruiz was ingeschreven met de beste prestatie in het hockeybalwerpen , maar ze had geen superdag en werd 6e met een worp van 25m97.
De volledige uitslag van deze meeting kan je hier bekijken.
Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.