24 medailles gingen naar AZW op het PK Indoor

PK Indoor 2007 Podium

Afgelopen weekend was er in de topsporthal in Gent het eerste indoorkampioenschap, de provinciale kampioenschappen. Daarbij behaalden de AZWers in het totaal 24 medailles, waarvan 6 maal goud, 7 maal zilver en 11 maal brons. Hieronder een kleine samenvatting van de belangrijkste wapenfeiten.

Vroeg in de morgen behaalde Cedric Nolf zilver bij de junioren op de 60mh, en dit in een tijd van 8.52. In de namiddag behaalde Cedric vervolgens goud in het polsstokspringen met een sprong over 4m40. In diezelfde wedstrijd behaalde Bjorn Lagrange goud bij de seniors; Wouter Decraene behaalde er brons.

Op de 60m vlak werd cadet Tomas Opsomer derde in de finale, in een tijd van 7.85. Bij de scholieren meisjes werd Jasmien Verhellen tweede op dezelfde afstand in 8.18. Helen Bruyneel behaalde in diezelfde finale brons. Bij de juniors ging Korneel Deblock in de finale met het zilver lopen met een tijd van 7.57. Bieke Masselis behaalde in haar finale 60m vlak goud bij de seniors dames.

Op de 200m behaalde Tomas Opsomer weerom brons, en dit met een tijd van 24.89. Op datzelfde nummer werden Jasmien Verhellen en Helen Bruyneel net als op de 60m vlak weerom respectievelijk 2e en 3e na de atlete van OB. Bij de masters behaalde Patrick Braems brons op de 200m.

Op de 800m werd Nele Carrein eerste West-Vlaamse, en dit met een tijd van 2.30.19. Op de 1500m werd Jan Vervaeke tweede bij de masters.

De 400m werd bij de seniors heren zonder enige tegenstand gewonnen door Hans Omey in een tijd van 49.35. Gilles Lesaffer werd in diezelfde wedstrijd 3e. Bij de juniors behaalde Tibo Rotsaert brons. Patrick Braems bleef op de 400m net onder de 60 seconden en werd hiermee tweede bij de masters.

In de kampnummers behaalde Maarten Baert brons in het hoogspringen bij de scholieren. Cadet Perla Vanneste behaalde met een worp net over de 10m zilver in het kogelstoten. Cindy Callens tenslotte was de beste in het verspringen bij de cadetten met een sprong van 4m83; in het hoogspringen behaalde ze daarnaast ook nog eens brons.

De volledige uitslag is te vinden op http://results.toastit-live.be/.