2 zilveren en één bronzen medaille op BK juniors/beloften.

5109 podium 5000m met henok vermeire (Medium).jpg

Op het BK voor juniors en beloften was er zilver voor Emile Verdonck en Henok Vermeire , Natan Decoutere behaalde brons.
Voor hoogspringbelofte Emile Verdonck was het best mogelijke resultaat een 2e plaats (winnaar Bram Ghuys ging over 2m20 en miste nipt op 2m25), en die haalde hij ook , met een sprong over 2m02. Hij faalde daarna nipt op 2m06. Hij sluit daarmee een heel regelmatig seizoen af, jammer genoeg voor hem zonder de verhoopte uitschieter van 2m10.
Na het hoogspringen barstte boven Brugge een mega-onweer los, die de piste in geen tijd onder water zette. Pech voor de sprinters van de 100 en 200m, die in heel moeilijke omstandigheden hun wedstrijd moesten afwerken. Merkwaardig genoeg deerde het eerstejaarsjunior Michèle Verdonck niet om op de 200m een PR neer te zetten (26”30 w0.0).
Na een ‘rain break’ van een half uur had de plensbui plaats gemaakt voor ‘gewone’ regen en mochten onze afstandlopers op de piste. Eerstejaarsjunior Henok Vermeire liep een heel attente wedstrijd en paste wijselijk toen Maarten Kersten (4e plaats op het afgelopen EK voor juniors) een versnelling plaatste. In de laatste ronde rekende hij af met zijn enige overgebleven tegenstander en finishte in 15’06”25.
Natan Decoutere , ook al eerstejaarsjunior, behaalde op de 3000m steeple de bronzen medaille met een mooi PR van 10’25”37.