2 x Brons voor AZW op BK A.C.

bkvercedric2008.jpg

Op de 2e (finale) dag van het BK Alle Categorie├źn in Naimette (Luik) was de AZW deelname niet echt overweldigend, maar de medaille-oogst wel meer dan behoorlijk : 2 van de 3 AZW atleten haalden een podiumplaats.

Hans Omey behoorde tot de 3 topfavorieten op de 800m, samen met profatleten Tomas Matthijs en Mathias Rosseeuw. Na een uiterst trage eerste ronde (in 1 minuut) duurde het nog een hele tijd eer de race goed losbrak. Tomas Matthijs versnelde op een goede 200m van de streep, maar werd op de finish bijgehaald door een sterke Mathias Rosseeuw. Hans moest het tweetal laten gaan en beperkte zich daarna tot het veilig stellen van de derde plaats.
Cedric Nolf zorgde voor een aangename verrassing door in een sterk bezet deelnemersveld de derde plaats weg te kapen in het verspringen. Bij zijn laatste beurt verbeterde hij zich van 6m99 to 7m14 en wipte zo van plaats 5 naar plaats 3.
Sofie Vanackere tenslotte werd 7e in de finale van de 400m. Alle uitslagen zijn terug te vinden op de VAL site : http://www.val.be.