2 podiumplaatsen op het Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren.

6966 podium 2000m steeple met michiel vanhuysse.jpg

De verwachtingen waren vrij hooggespannen voor dit kampioenschap, maar door een aantal (noodgedwongen) afwezigen viel de medaille-oogst met 2 stuks toch wat tegen.
Zo blesseerde steepleloper Robin Demeestere zich op training en besloot Liesl Luyssen zich volledig te focussen op het BK meerkamp de week daarop.
Het hevige onweer dat de Brugse piste in de voormiddag teisterde hielp ook niet echt mee om PR’s of BK limieten te realiseren, iets waar dit kampioenschap anders uitermate voor geschikt is.
Scholier Michiel Vanhuysse besefte dat hij tegen de Belgische recordhouder Tim Van De Velde geen kans maakte op de titel en dat zilver het hoogst haalbare was. Hij had een taaie klant aan Simon Blanckaert die er een stevig tempo op na hield, maar wist hem in de slotronde toch af te schudden. Met 6’16”48 verbeterde hij zijn PR met anderhalve seconde, en blijft hij 2e op de nationale scholierenranglijst. In die zelfde race wist ook Kevin Demeestere een ereplaats te behalen (5e in 6:48.31).
De andere medaille kwam op naam van polsstokspringer Tiemen Lemey (cadet ), die zijn vakantiekamp speciaal voor het kampioenschap onderbrak; in een spannende strijd om het brons haalde hij uiteindelijk het laken naar zich toe door in zijn 3epoging over 3m50 te gaan. Onze andere polsstokker, scholier Timo Nuyttens , die onlangs voor het eerst over 4m was gegaan, faalde jammer genoeg 3 maal op zijn aanvangshoogte van 3m60.
Van onze talentrijke eerstejaarslichting bij de cadetten meisjes zagen we een aantal mooie prestaties en/of PR’s . Emma D’Haene bleef enkele seconden boven haar PR en werd 4e op de 1500m (4’57”49). Noriane Sautier werd 8e op de 80mH en haalde hierbij de BK limiet (13”31 w -0.4) en Rune Breye verbeterde in de regen haar PR op de 400m tot 65”53 (8e plaats). Sprintster Elisa Desmet is deze zomer nog op zoek naar de goede vorm van het voorjaar, want noch op de 100, noch op de 200m kwam ze in buurt van haar (zeer scherpe) PR’s. Op de 200m werd ze 5e in 26”21 (w 1.7).
Scholiere Sofie Van De Velde , die zich sinds de interclubwedstrijd op de 400mH is gaan toeleggen bevestigde haar progressie in deze discipline door op de kletsnatte piste anderhalve seconde onder haar PR te gaan (70”33, 8e plaats).