joggingpiste Waregem

Ondertussen hebben de gebruikers van de joggingpiste kunnen vaststellen dat men bezig is met het heraanleggen van deze piste. Als ik het goed heb begrepen gaat het hier om een testfase, waarin drie soorten ondergrond zouden worden geprobeerd. Voor het eerste deel wordt als ondergrond heel fijne steentjes (gravé) gebruikt. Voor het tweede deel zou er dolomiet worden gebruikt, terwijl het derde deel zou bestaan uit boomschors.
Momenteel zijn het eerste en tweede deel reeds aangebracht. We wachten nog op het derde deel.
Voor mijn part denk ik nu reeds te kunnen zeggen dat het eerste deel volgens mij niet zal voldoen. De gravé is zodanig klein, dat hij niet zal kunnen worden vastgelopen. Momenteel is dit een zwaar gedeelte.
Het tweede deel in dolomiet ligt er nu zeer goed beloopbaar bij. Hopen dat dit zo blijft.
Het derde deel zal waarschijnlijk ook goed te belopen zijn, want vroeger was de houtschors toch ook steeds een goede ondergrond.
Belangrijk is toch dat men nu ook de joggingpiste terug in ere wil herstellen. Reacties van andere gebruikers zijn altijd welkom.

.

Los grind op recht stuk van Expo tot aan de scouts is een slechte strook. (Gisteren hadden we het er met meerdere lopers over.)
De 2e test strook van de Scouts tot aan de honden (gemalen dolomiet) ligt er veel beter bij. Daar is er stevigheid. Op het grint heb je dit niet.

Greetz Hans

.

ik weet niet hoe het noemt maar ik vind dat wit-gele gedeelte lekker lopen

.

Ik vind die dolomiet ook lekker lopen. Die gravé is een slecht idee. Bij hevige regenval wordt dit nog zwaarder. Boomschors kan goed zijn maar er mogen geen al te grote takken bijzitten. En dat spoelt ook vlug weg.
Het liefst loop ik wel op het gras.