De meest recente blogjes van AZWers

Training Gavers.

  • Op Vrijdag 6 Mei zijn er testwedstrijden voor de jonge atleten op de piste in Zwevegem.
  • Daarom gaan (joggen) wij op verplaatsing..... Het uitgelezen terrein daarvoor zijn "De Gavers" in Harelbeke.
  • Wij verzamelen om 18h55 op de parking aan de Molen (Eikenstraat). Na een korte opwarming ter plaatse verkennen wij, al lopend, de mooie omgeving ...
  • Naam opgeven vooraf is niet nodig!
  • Het spreekt vanzelf dat ook de joggers van de Donderdag welkom zijn op deze training!!

Indoor seizoen

Ik liep gisteren het bk jun. Hiermee sluit ik mijn indoor seizoen af.
Deze winter heb ik 4 maal een 400m gelopen. Ik liep telkens naar een betere tijd.
Met mijn eerste 400 was ik helemaal niet tevreden (61.40). Het was voorzien van op het pk ook een 400m te lopen maar ik was jammer genoeg ziek. Op het vlaams kampioenschap ac liep ik naar een tijd van 60.72. Hiermee was is tevreden maar ik wilde stiekem onder de minuut lopen. Mijn volgende 400m liep ik op het Belgisch kampioenschap ac. Ik deed hier enkele hondersten van mijn record. Ik liep 60.68. Ik kwam terug een beetje dichter bij mijn doel. Als laaste wedstrijd liep ik het bk juniors. Ik vertrok uit baan 6 en behaalde een tijd van 60.25. Eingenlijk zou ik tevreden moeten zijn maar dit was mijn laastste kans om onder de minuut te lopen.
Ik liep ook 2 maal een 200m. Daarop liep ik zeer slecht. Ik had wel telkens baan 1.

Op naar het outdoor seizoen.

Ine

Belgisch kampioenschap dag 2

De dag kon niet slechter beginnen. Regen regen en nog eens regen. Het bederfde gelukkig mijn motivatie niet. Mijn doel was al bereikt. De finale halen. Tijdens mijn opwarming was het gestopt met regenen maar net toen ik mijn startblok wilde testen begon het terug te druppelen. Ik liep 59.61 ( 2e persoonlijke beste ) hiermee werd ik zesde.

Belgisch kampioenschap dag 1

Mijn eerste dag van het bk zit er op. Ik liep daarnet de reeksten van de 400m. Ik werd 2e in mijn reeks met een tijd van 59.85 ( PR: 59.28 ). Goed voor de vijfde beste tijd en dus een plaats in de finale. Ik had het niet verwacht maar ben dus tevreden over mijn eerste dag. Op naar morgen !

Bk Meerkamp Naimette-Xhovément

Het laatste weekend van augustus... dit betekent het jaarlijkse Bk meerkamp.
Vorige jaar werd de organisatie verzorgd door een Vlaamse club, dit jaar kwam er dus terug een Waalse club aan de beurt. Voor de tweede keer dit jaar zakten we af naar Naimette-Xhovément (Luik) waar voorafgaand het Bk AC georganiseerd werd.
Ze gaven goed weer uit voor dat weekend, terwijl het al een hele "zomer" typisch Belgisch weer geweest is.
De omstandigheden zouden goed zijn, hopelijk dan ook de prestaties...

Vooraf, nodig om mijn prestaties te kunnen plaatsen...:
Vorige maand moest ik afhaken na het hoogspringen op het KvV meerkamp te Heusden vanwege een rugblessure waarmee ik al 2 maand rondliep. De week na Heusden nam ik noodgedwongen rust en enkele sessies bij de chiropracter om zo snel mogelijk van de blessure af te zijn. Het verbeterde dan ook, maar verdween niet helemaal.
De drie weken die dan nog overbleven waren druk bezet vanwege allerlei activiteiten naast atletiek (vakantiejob, herexamens,...) Ook de trainingen kwamen stilaan weer op gang (voorlopig nog héél licht), maar ik voelde naar het einde van de eerste trainingsweek toe weer pijn, met een trainingsstop tot gevolg.
Na een bezoek aan een rugspecialist gaf hij mij nog groen licht om door te trainen tot het Bk en kreeg ik wat pillen voorgeschreven in de hoop dat deze zouden helpen (want hij wist niet precies wat het was).
Tijdens de tweede trainingsweek werd de pijn minder en kon ik stilaan weer doortrainen, het zelfvertrouwen steeg weer.
Trainingsweek drie stond voor positieve trainingsprikkels, de pijn bleef weg en ik presteerde verrassend goed, alles klikte... Als test nam ik deel aan de prijzenmeeting in Zwevegem. Het leek voor de buitenstaanders alsof ik maar matig presteerde, maar ik had in de week al elke dag doorgetraind én de omstandigheden waren niet optimaal. Het gaf me een vorm van "méta-zelfvertrouwen".
In laatste 5 dagen voor het Bk werkte ik nog 2 trainingen af, maar ik was nog te vermoeid van de zware week ervoor. De rest van de dagen stonden voor rust en een herexamen fysica! Ik kon zonder andere dingen om het hoofd naar het Bk..

Het Bk zelf...:

Eenmaal aangekomen in Luik zag alles er goed uit, mooi weer, niet veel wind en een luchtige sfeer.
Ik ging er zonder verwachtingen naartoe en had mij geen doelstellingen opgedragen om zo zonder druk te kunnen presteren. Toch bleef er in mijn achterhoofd wat wrevel zitten, want ik had dit seizoen (bijna) nog geen enkele keer gepresteerd wat ik waard ben. Maar dat kon ik goed verdringen...

De prestaties:

- 100m: 11"34 [-0.3] PR: 11"19 [+1.2]
- Ver: 6m98 PR: 7m16
- Kogel: 13m91 PR: 14m06
- Hoog: 1m84 PR: 1m87
- 400m: 52"00 PR: 52"01

- 110mH: 15"01 [-0.9] PR: 14"89 [+1.4]
- Discus: 41m57 PR: 42m80
- Polsstok: 3m90 PR: 4m60
- Speer: 52m96 PR: 59m99
- 1500m: 5'13"34 PR: 5'00"99

Totaal: 6971 Pt PR: 6960 Pt

Zoals sommigen merken is het vanaf polsstok minder gegaan, dat heeft ook zijn reden.
Bij mijn eerste sprong op mijn beginhoogte (3m90) blesseerde ik mij aan mijn hamstring van mijn afzetbeen, hierdoor kon ik gewoonweg niet meer aanlopen en moest ik gedwongen stoppen. (Gelukkig ben ik in mijn eerste poging over mijn beginhoogte gegaan)
Dit was de grote mentale tik, zeer goed bezig zijn en plots gewoonweg niet meer kunnen omdat je fysiek niet in orde bent. Mijn laatste kans om de 7000pt grens (en zoals het er toen voor polsstok uitzag zat er heel wat meer aan te komen) was weg, en dat door iets wat ik niet in de hand had.
Het speerwerpen en de 1500m was er dan ook naar, presteren met een contractuur in uw been is niet het beste wat je kan doen.
Uiteindelijk haalde ik nog een eindtotaal dat beter was dan mijn pr (dat ik helemaal in het begin van het seizoen in het Franse Forbach neerzette). Maar het was helemaal duidelijk dat er een superprestatie inzat (deze prestatie is de 6e prestatie aller tijden in België, mét blessure)
Toch wat ontgoocheld kon ik terug naar huis keren, met "maar" zilver, want ik verloor nog met 30pt van Thomas Van der Plaetsen die terecht goud pakte.

Voila, dit was een uitgebreid verslag van het Bk, en tevens ook mijn hoofddoel (aangezien ik het Wk ook nipt miste) van het seizoen 2008. Ik kijk met een ietwat wrange nasmaak terug op het Bk, maar kan zeker niet ontevreden zijn, het is nu héél duidelijk voor mijn trainer en ik dat er nog heel veel potentieel is. Met drie weken voorbereiding en een blessure een pr halen dat de 6e prestatie AT is... En dan nog maar zwijgen van mijn winterperiode (klierkoorts, blessures,...)

Nuja, als het er nu niet uitkomt, dan zal het later wel komen ;)
Nu uitblazen en onderweg nog eens het Bk Jun meepikken waar ik deelneem aan het verspringen en speerwerpen!

C